Speldagen
De speldagen gaan door elke 4de vrijdag van de maand. We spelen in "Eetkaffee in 't Hofke" (Hoekeinde 28) en starten om 19.30u.

De inkom is gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig. 

Er is altijd een ruim aanbod van spellen aanwezig. Je mag ook eigen spellen meebrengen.


Zondag 14/12/2014
Het spel 'La Isla' gespeeld. Eerst de speluitleg gegeven en daarna 2 keer gespeeld.
Zondag 09/11/2014
Een leuke spelnamiddag waarop volgende spellen werden gespeeld: Piraten Bridge, Notre Dame en Biblios. 

Vrijdag 26/09/2014
Eerst een klein kaartspelletje gedaan om op te warmen. Daarna werd de volledige avond gevuld met 2 grote spellen nl. Chinatown en Rockwell.Zondag 08/12/2013
Omdat café De Spetser gesloten was, moesten we op het laatste moment nog op zoek naar een andere locatie. Die hebben we gevonden nl. Café Chapeau. Achteraan in het café is een grote tafel waar we met z'n zevenen gemakkelijk rond kunnen zitten. Eerst hebben we met de hele groep een spelletje Saboteur gespeeld. Omdat niet iedereen het spel kent, wordt er een uitgebreide uitleg gegeven voordat we het spel starten. Nadien hebben we nog een rondje Machiavelli gespeeld. Het was weer een gezellige spelnamiddag.               

Zondag 08/09/2013

Na een mooie zomervakantie zijn we terug gestart. De opkomst was niet groot maar de goesting om de spellen terug uit de kast te nemen was eens te groter.

Met z'n vieren hebben we verschillende spellen gedaan. 

Om te beginnen hebben we Manilla gespeeld.

De zwarte markt tiert welig. De spelers hebben zich, als baas van hun triade, tot doel gesteld om aan de smokkel van nootmuskaat, jade, ginseng en zijde rijk te worden. Het is nu niet alleen meer Spaans goud wat er blinkt! Manilla bestaat uit een aantal smokkelvaarten.

Tijdens elke vaart koersen 3 vrachtschepen met smokkelwaar op de haven van Manilla af. Met dobbelsteenworpen wordt de voortgang van de schepen bepaald. De schepen varen zelfstandig. De opbrengsten zijn per vrachtschepen afhankelijk van hun lading. Iedere speler begint met een startvermogen van 2 aandelen en 30 Peso's. Met dit geld kunnen zij aan het begin van elke smokkelvaart bieden op de functie van havenmeester. Alleen de havenmeester heeft het recht om nieuwe aandelen te kopen. Hij beslist welke goederen aan boord van de schepen worden geladen en hij bepaalt de startposities van de vrachtschepen. Als de havenmeester bekend is, kunnen alle spelers hun geld uitgeven om met behulp van hun handlangers verschillende acties uit te voeren. Zij met het meeste geld wint het spel.


Natuurlijk mocht Kill Docktor Lucky niet ontbreken.  

Kill Doctor Lucky is een spel voor 3-7 spelers. Het doel van het spel is Doctor Lucky vermoorden voordat een andere speler dit kan doen. Jij kan helpen om Doctor Lucky zijn leven te behouden zodat je in de volgende ronde zelf je slag kan slagen. De oude dokter heeft meer levens dan een kat en een handigheid voor het ontwijken van uw beste valstrikken. Maar zijn geluk kan niet eeuwig duren!
Omdat het bijna tijd was hebben we nog een klein spelletje Dweebies gespeeld.

vrijdagavond 28/06/2013

Acht spelers waren aanwezig op de maandelijkse spellenavond in juni.

Eerst werd er met de volledige groep een spelletje 'Saboteur' gespeeld waarbij de saboteurs gewonnen hebben.

Daarna is de groep opgesplitst in twee kleine groepjes.


De ene groep speelde het spel 'Troyes'. Een strategisch spel waarbij je dobbelstenen gebuikt om verschillende acties te kunnen uitvoeren.

De andere groep speelde het spel 'Quarriors'. Je start met 12 basisdobbelstenen waarmee je monsters en spreuken kan kopen. Door het inzetten van monsters en spreuken probeer je de monsters van je tegenspelers te verslaan zodat je eigen monsters kunnen overleven tot je zelf terug aan de beurt bent. Op die manier verkrijg je Glorypunten. De speler die het eerst een bepaald aantal Glorypunten verdient wint het spel.


QuarriorsTerwijl de eerste groep nog bezig is met het spel 'Troyes' doet de andere groep enkele korte spelletjes zoals 'Dweebies' en 'Qwixx'.

Om af te sluiten hebben we nog een spelletje 'Quarriors' gedaan.Vrijdagavond 24/05/2013


Vandaag waren we met een kleine groep van 7 personen.

We zijn begonnen met een leuk, luchtig en gemakkelijk spelletje.


Ik speel niet graag monopoly, maar met dit kaartspelletje is monopoly erop vooruit gegaan. Het is een snel te spelen spelletje, het is een vrij chaotisch spel waar de geluksfactor de beslissende rol in speelt. Het is ook een spel dat je met kinderen en volwassenen samen kan spelen.
Als je niet van het zwaardere spel houdt zal dit spel iets leuks zijn om tussendoor te spelen.Daarna zijn we met z'n allen aan experiment begonnen.


Experiment is een eenvoudig kaartspel waar je opdrachten moet zien te vervullen door verschillende kleuren te mengen. Het is een leuk al dan niet tactisch spel dat je met 6 personen kunt spelen. Er is niet veel uitleg bij nodig en het kan ook gemakkelijk gespeeld worden met mensen die dat spel nog niet gespeeld hebben. Het lijkt een moeilijk spel maar dat mag je niet afschrikken om eraan te beginnen.Het was vandaag precies een kaartspellenavond en omdat sommige mensen er niet genoeg van kregen hebben we ons in groepjes opgesplitst.

Killer Bunny's stond vandaag ook op het programma.


Dit is een maf, totaal niet tactisch spel. Bij dit spel kan zelfs de speler met de meeste pech de grote winnaar zijn. Het is een spel waar het geluk de spelmaker is. Dit is een spel dat je moet spelen met mensen die niet competitief zijn. Anders zullen zij zich snel gaan vervelen.

Het is echter wel een nadeel dat dit spel volledig in het Engels is en de kaarten (200 stuks) allemaal verschillend zijn.

Het leuke is wel, je hebt er een 10- tal uitbreidingen van die je kunt aanschaffen.